13comentariiAstăzi, 09:06Articol publicat de Florin Marian
Nicolae Dică: "Sunt atacant, nu mijlocaş!""Nicolae Dică e atacant, nu întâmplător la CFR nu a dat randamentul aşteptat. La Steaua o să-l vedeţi în altă ipostază, e pariul meu", spunea în această iarnă Mihai Stoica. În aceeaşi zi, Lăcătuş se destăinuia la TV unde îl va juca pe Dică: "Va fi greu pentru el să devină titular pentru că are concurenţă mare la mijloc, că eu acolo îl voi folosi".Ieri, Nicolae Dică a bifat primul său joc la Steaua de la revenirea la gruparea din Ghencea. Surprinzător pentru cei care nu cred în autoritatea lui Lăcătuş, antrenorul Stelei a avut dreptate. Nicolae Dică a evoluat pe postul de mijlocaş central într-un sistem 4-1-3-2, el făcând cuplu cu Bicfalvi în centrul liniei mediane, în timp ce în faţa lui au fost postaţi Mihai Răduţ şi Romeo Surdu.
"Joc oriunde vrea nea Marius"
Nicolae Dică nu s-a arătat deranjat că a fost folosit pe un post pe care nu e obişnuit să joace, dar a fost sincer spunând că cel mai bun randament îl dă ca mijlocaş. "Eu joc oriunde mă pune antrenorul. Nea Marius mi-a zis că voi juca mijlocaş central şi am fost de acord. E drept că cel mai bun randament al meu l-am dat când am evoluat ca al doilea atacant, acesta este postul meu", a declarat dezinvolt Nicolae Dică, după meciul de ieri cu echipa a doua a clubului Hoffenheim. Fostul număr 10, acum cu tricoul cu numărul 20, a evoluat sub potenţialul său, dar şi-a arătat clasa în câteva faze, când a colaborat foarte bine cu Bănel Nicoliţă. Dică rămâne un jucător cu execuţii fine şi nu un coordonator, nu un jucător care să stea departe de poarta adversă.
Dică îl laudă pe actualul căpitan al roş-albaştrilor şi îl regretă pe Bogdan Stancu
Nicule, cum a fost meciul cu nemţii?
Un foarte bun antrenament pentru noi. Chiar dacă am învins cu 2-0, rezultatul e mai puţin important în această perioadă.
Cum te simţi la noua Steaua?
Foarte bine. Am găsit aici jucători foartetineri, dornici să se afirme şi care au potenţial. Şi azi, echipa a dat dovadă de caracter, tratând serios acest meci.
Toată lumea se aşteaptă de la tine să fii numărul unu?
Da, dar nu cred că un jucător îţi câştigă meciul, ci echipa. Eu am jucat mereu bine când echipa mea a evoluat foarte bine. Deci, e important ca şi colegii mei să joace aşa cum trebuie, ca să dau eu randament.
Tănase merită să poarte banderola?
Eu cred că după plecarea lui Stancu, Tănase e acum cel mai important jucător de la Steaua. Da, merită să fie căpitan.
Oare mai mira pe cineva Prosport.ro?
Domnule Florin Marian ! Nu stiu pe unde ai facut tu jurnalistica insa din declaratia de ieri a lui Dica, acesta arata disponibilitatea la posturi noi! Nu arata o nemultumire a sa vizavi de antrenorul Marius ! Insa esti in media Prosport...articole inventate... un titlu scandalos iar continutul pe jumatate adevarat!
Oare asa te-au invatat pe tine cei de la facultatea de jurnalistica daca ai trecut vreodata pe acolo? Sau Te-au invatat sa suni la persoana in cauza sa verifici ce spune si el iar apoi sa publici ceva care poate sa-i afecteze imaginea sau sa creeze un conflict? Tocmai din cauza voastra n-am mai dat 1 ron pe ziarele voastre de peste 3 ani!

Help