Steaua a fost prima echipa fanion, facuta de Statul comunist, dupa care a urmat si Dinamo! Este adevarat ca influenta politicului pentru aceste doua echipe era mare insa daca era atat de mare aceste doua echipe trebuia sa nu piarda nici un meci(cel putin intr-un regim dictatorial)!
In anii 80 Steaua si Dinamo au facut cele mai mari performante din fotbalul romanesc si pentru asta a primit si ajutorul Statului dar nu cum se crede, ca Steaua si Dinamo luau tot! Daca luau tot ce era de valoare de ce nu a fost si Dobrin,Balaci sau Cartu la una din ele? Gica Popescu a refuzat Steaua si nu i s-a intamplat nimic! Probabil s-a intamplat la ceva jucatori sa fie adusi cu forta, dar sunt multe legende. Ceea ce stiu este ca Valentin Ceausescu dezvoltase la Steaua un management de succes si probabil ar avea si acum mai mult succes decat actualele modele! Valentin Ceausescu s-a asigurat ca echipa Steaua Bucuresti a avut linistea necesara performantei, jucatori de valoare adusi dupa ce au fost foarte bine studiati! La echipele Steaua si Dinamo din acea vreme exista o medie de inteligenta mult mai mare decat in momentul de fata si jucatori mult mai bine pregatiti tehnic si tactic.Acesti factori au dus si la punctul culminant in care Steaua a castigat doua cupe Europene, a jucat 4 finale si o semi-finala(Cupa Campionilor 86, semi-finala in 88,finala in 89.Super Cupa Europei in 86 si Finala Intercontinentala tot in 86 sau 87, nu stiu cand s-a mai jucat). Cei care contesta aceste performante sunt nebuni la cap! Romania avea doua echipe care se luau la tranta cu orice echipa din lume!
Dupa 90 cand era lui Valentin s-a terminat, Steaua a continuat sa castige titluri si bomboana pe coliva a multor frustrati, 3 calificari in grupele Champions League! Se pare ca Regimul comunist a murit dar Steaua traieste! Am avut si unicul jucator care a castigat doua cupe ale campionilor cu doua echipe din Est(Miodrag Belodedici). In anii 90 am scos jucatori ca Hagi,Dumitrecu, Dan Petrescu, Militaru, Rotariu,Belodedici,Alin Stoica, Adrian Ilie..... si lista continua! Dupa 2000 Steaua a picat pe mana ciobanului insa nici el nu poate sa rapuna aceasta mare echipa spre dezamagirea frustratilor! In era Becali, Steaua a trezit fotbalul romanesc cu 3 Titluri,o Cupa si o Supercupa pe plan intern iar pe plan extern, Piturca a avut nesimtirea sa se ia cu Liverpool de gat, echipa care a castigat Uefa in acel an si la putin timp si Champions League-ul cu 2-3 jucatori schimbati. Dupa Piturca, Steaua a trait si a avansat in performanta trecand de tururi de care nici o echipa romaneasca nu mai trecuse de peste 10 ani! Am ajuns in sferturi dupa ce eliminasem Valencia si ne-a scos Villarreal!
Anul urmator, surpriza mare! Steaua ajunge in semi-finale ! Scoate o echipa a caror fani au ramas marcati pe viata din cauza Stelei, si pierdem romaneste calificarea in finala!
Urmeaza o perioada in care Steaua avanseaza in grupe si timp de 3 ani se califica in grupele Champions League din tururile preliminare (in primul an a ajuns iar in primavara Europeana). Steaua aduce la Bucuresti echipe mari si incearca sa joace cat mai bine ....ca nu avem jucatori e problema intregii tari!
Dupa cele 3 sezoane in Champions League, Steaua a incercat sa mai faca performante in 3 sezoane de Europa League, insa doar in acest sezon a reusit sa faca ceva notabil fiind la 3 minute de primavara.
Cam asta este Steaua, cea mai mare echipa din Romania, marcata si de comunisti,cadre militare,becali sau suporteri! Eu am facut topicul asta pentru a da peste gura celor care considera Steaua o rusine pentru tara asta, pentru cei cu 8 clase care nu pot sa gandeasca singuri si pentru acei suporteri care nu calca pe la stadion niciodata si comenteaza pe net! Cu dedicatii speciale pentru CRA CRA CRA frustrate din 2006,"evoluatii" din ardeal si ceilalti provinciali care se considera superiori Stelei si hai sa-i Iau apararea si lui Dinamo
Pana va ajunge vreo echipa ca Crapid,Timisoara,CFR Cluj sau Craiova(nu ma refer la Maxima ci la cei de acum) sa castige ce au castigat si ce au jucat Steaua & Dinamo inainte sau dupa revolutie, vor trece multe....multe veacuri! Voi sunteti prea mici pentru razboiul nostru! Cand suporterii lui Steaua plang, plang pentru ca echipa pierde 6 meciuri pe campionat dar totusi joaca in Europa. Cu medie de spectatori scazuta, tot avem cele mai multe abonamente cumparate an de an si ne duelam cu Dinamo in coregrafii si cantece pe care voi......lumea a doua le copiati de la noi !
In cazul in care va intrebati daca sunt stelist pentru ca Steaua e mare echipa:
Sunt stelist de cand am capatat constiinta, dar am aflat ca Steaua a castigat ce a castigat abia pe la 6-7 ani ! Steaua este si va ramane mostenire de familie pentru mine! La meciuri am fost de mic, apoi singur de peste 10 ani. In ultimii ani, abonat la Nord chiar daca nu ma duc la toate meciurile din diverse motive. Am suferit in frig, ploi ninsori si gaze de la jandarmerie pentru echipa asta, Am urlat de bucurie la victorii indiferent daca era cu Foresta sau cu Utrech, am plans la infrangeri si m-am recunoscut invins la semi-finala UEFA insa am aplaudat echipa dupa fiecare infrangere!
Ce pot sa va spun eu este ca nu sunt frustrat pentru acea finala ratata, nici pentru 0-5-ul din giulesti sau 4-2-ul cu Dinamo. Am batut Dinamo ani la rand, ne vor bate si ei, asta este istoria dintre noi, astea mari. Cu Crapidul n-am ce sa discut din punctul meu de vedere, sunt prea mici pentru un razboi asa mare, iar despre acea semi-finala am suferit, am plans dar sunt fericit ca Steaua a demonstrat ca poate ajunge acolo cand doreste cu ADEVARAT !
Ceea ce pentru echipele voastre sunt intamplari fenomenale, pentru Steaua in special, dar si pentru Dinamo, sunt obisnuinte! Oricat ar incerca un Crapidist, Oltean, Timisorean sau CFR-ist sa spuan ca una dintre Steaua si Dinamo sunt o rusine pentru fotbal, sa nu uite ca este un prost.....( iq = 0). Steaua si Dinamo sunt precum Real si Barca pe langa echipele din Spania!
Cand Steaua si Dinamo sunt la pamant, inseamna ca ocupam locurile 5-6 si scoatem puncte in Europa pentru momentele in care vom fi tari! Cand echipele voastre sunt la pamant incearca sa nu ajunga in B si priviti o calificare prin grupele Europa League ca 100 revelioane in acelasi timp !
Pentru frustrare inca nu s-a gasit medicament insa un lucru este clar........STEAUA va deranja in continuare CRA CRA CRA, ARDELENI si OLTENI frustrati.
(rivalitatea si mistourile dintre Stelisti si Dinamovisti sunt acceptate! Suntem cele doua echipe de acelasi calibru unic in Romania!).
Pe langa asta am uitat sa mai precizez ca Steaua a redevenit de ani buni, membra in G14 (18 si 40) (cele mai puternice echipe Europa) alaturi de : Real Madrid, FC Barcelona, FC Valencia, FC Sevilla (Spania), Internazionale Milano, AC Milan, AS Roma, Juventus Torino (Italia), Manchester United, Chelsea Londra, Arsenal Londra, FC Liverpool (Anglia), Olympique Lyon, Olympique Marseille, AS Monaco, Paris Saint Germain (Franţa), Bayern Munchen, Werder Bremen, Bayer Leverkusen, Borussia Dortmund (Germania), FC Porto, Benfica Lisabona (Portugalia), PSV Eindhoven, Ajax Amsterdam (Olanda), ŢSKA Moscova (Rusia), Celtic Glasgow (Scoţia), Dinamo Kiev (Ucraina), Anderlecht Bruxelles (Belgia), Sparta Praga (Cehia), Fenerbahce Istanbul (Turcia), Olympiakos Pireu (Grecia), Levski Sofia (Bulgaria), FC Basel (Elveţia), Maccabi Haifa (Israel), Rosenborg Trondheim (Norvegia), Steaua Roşie Belgrad (Serbia), FC Copenhaga (Danemarca), Austria Viena (Austria), Wisla Cracovia (Polonia).

Help